Ander huis gezocht

print artikel 

‘Aan dit huis is álles beter’

Wat doe je als je lichamelijk slechter wordt? Marcel en Jenny van Teunenbroek verhuisden afgelopen zomer naar een gelijkvloers appartement in Haarlem. ‘We gaan hier nooit meer weg.’

Marcel en Jenny woonden in een woning die niet langer geschikt voor hen was. Marcel durfde niet meer goed met de traplift te gaan omdat hij door onverwachte spiertrekkingen in zijn benen uit balans kan raken. Hij was bang om van de traplift te vallen. Uiteindelijk ging hij alleen nog ’s avonds naar boven, om te slapen.

Gelijkvloerse woning
‘Op aanraden van Ymere heb ik een nieuwe WMO-indicatie aangevraagd’, vertelt Marcel. ‘Er was namelijk veel veranderd in de loop der jaren.’ Marcel werd onderzocht en kreeg een indicatie voor een gelijkvloerse woning. Met de nieuwe WMO-indicatie op zak kon de zoektocht beginnen.

Lange zoektocht
Marcel en Jenny wilden graag verhuizen naar een flat zonder galerij en met een lift, in Haarlem-Noord. Makkelijk was het niet. De eerste woningen die vrijkwamen waren niet geschikt. Er was voor Marcel te weinig ruimte om zich in zijn rolstoel te verplaatsen. Na tien maanden zoeken was het deze zomer raak: in de Harry Mulischstraat kwam een woning vrij die aan alle wensen voldeed.

Kleiner maar fijner
Half augustus is het stel verhuisd. Ze konden gebruikmaken van de verhuisregeling Van Groot naar Beter. ‘Aan dit huis is álles beter’, zegt Jenny. ‘Zelfs de buurt is vriendelijker. Zonder hulp van Ymere hadden we nooit zo’n goed huis gevonden.’ Marcel vult aan: ‘In het vorige huis hadden we één kamer meer maar daar stond eigenlijk alleen rommel. De oplossing was makkelijk: grofvuil. We missen de ruimte niet. Het mooiste aan dit huis is dat ik niet meer met die enge traplift hoef.’

Woont u in Haarlem en wilt u ook verhuizen?
Misschien komt u ook in aanmerking voor de voordeelregeling Van Groot naar Beter. Heeft u een 5-kamer woning of groter? En is uw gezamenlijk inkomen niet meer dan € 40.349? Dan komt u misschien in aanmerking. Neem contact op met Ymere via 020 555 10 41 of stuur een e-mail naar match_markt@ymere.nl. Dan kijken we samen of u voorrang krijgt.

Woont u niet in Haarlem?
Op onze website vindt u informatie over de voordeelregeling Van Groot naar Beter in uw regio.