Ander huis gezocht

print artikel 

'Wat wil je nog meer?'

Lydia en Bertus Beems uit Almere-Haven zijn bijna zeventig jaar oud. Na 33 jaar werd het tijd om hun eengezinswoning te verlaten. Het echtpaar had genoeg van het traplopen. ‘We hadden ook geen zin meer in de tuin’, zegt Lydia.

Lydia en Bertus wisten precies waar ze wilden wonen: ‘In de banaan.’ Dat is een seniorencomplex met een lift in Almere-Haven. Lydia: ‘Wij zijn echte Havenaars dus we wilden absoluut in de buurt blijven wonen!’ De vreugde was dan ook groot toen er een appartement vrijkwam waarvoor ze in aanmerking kwamen.

Het echtpaar woont nu in een seniorenwoning
‘Het is fijn om geen bovenverdieping te hebben’, zegt Lydia. ‘Het huis is beter schoon te houden. Ook kan ik lopend naar mijn winkeltjes.’ Bertus is blij met het uitzicht tot aan de Hollandse Brug. ‘Wat wil je nog meer?’

Van Groot naar Beter
Lydia en Bertus maakten gebruik van de regeling Van Groot naar Beter. Het is een proef van de gemeente Almere, Ymere, De Alliantie en GoedeStede. Zestig huishoudens van 55 jaar en ouder die in een eengezinswoning wonen, krijgen voorrang als ze verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Ze moeten wel aan de voorwaarden voldoen. Deze proef duurt twee jaar.

Woont u in Almere en wilt u verhuizen?
Misschien komt u ook in aanmerking voor de voordeelregeling Van Groot naar Beter. Bent u 55 jaar en ouder en heeft u een 4-kamer woning of groter? En is uw gezamenlijk inkomen niet meer dan € 40.349? Neem contact op met Ymere via 020 555 10 41 of stuur een e-mail match_markt@ymere.nl. Dan kijken we samen of u voorrang krijgt.

Woont u niet in Almere?
Op onze website vindt u informatie over de voordeelregeling Van Groot naar Beter in uw regio.