Kort nieuws

print artikel 

Ymere ontmoet nu digitaal

Het is anders, maar toch hetzelfde. Voortaan ontvangt u de Ymere ontmoet in uw mailbox in plaats van uw brievenbus. Dezelfde krant in een nieuw jasje.

Met de digitale Ymere ontmoet besparen we veel. Ga maar na: 70.000 kranten is een enorme hoeveelheid papier om te bezorgen bij al onze huurders. Een digitale krant is beter voor het milieu én voor de portemonnee. En hoe meer geld we overhouden voor goede woningen, hoe beter. 

Een digitale krant biedt ook andere voordelen. Zo kunnen we u nu nieuws aanbieden uit uw eigen regio. Uw tips voor Ymere ontmoet lezen we graag, stuur gerust een e-mail naar de redactie: ymereontmoet@ymere.nl.

Gaan we dan helemaal digitaal? Zeker niet. De belangrijkste documenten, zoals huurcontracten en brieven, blijft u per post ontvangen. Een brief naar Ymere sturen is zelfs makkelijker dan ooit want we hebben nog maar één postadres. Wel zo duidelijk.

Beste leerbedrijf van Noord-Holland

Ymere is uitgeroepen tot het beste leerbedrijf in Noord-Holland in de techniek- en bouwsector. We leiden jaarlijks tientallen mbo-studenten op. ‘Dat doen we al ruim tien jaar’, zegt Ron Scholte, manager planning, techniek en opleiding. ‘Dat is niet alleen goed voor henzelf, maar voor iedereen. Er is nu al een schreeuwend tekort aan goede vakkrachten. Dat wordt in de toekomst alleen maar groter.’ In Diemen heeft Ymere een speciale ruimte waar techniekstudenten sleutelen aan elektrische installaties, waterleidingen en sanitair. Ze gaan daarna goed voorbereid aan de slag bij de huurders van Ymere. Bekijk ook het filmpje.

Blij met een schone galerij

Ymere regelt voor veel huurders de schoonmaak van algemene ruimten in woongebouwen. U betaalt dit via de servicekosten. Ymere gaat deze dienstverlening verbeteren.

Betere schoonmaak in woongebouwen

Ymere werkt nu met zo’n dertig verschillende schoonmaakbedrijven samen. Ymere wil met minder bedrijven (twee tot zeven) samenwerken, om samen met deze bedrijven de dienstverlening te verbeteren. Deze bedrijven zorgen namens Ymere voor de schoonmaak van algemene ruimten in woongebouwen. Samen willen we de dienstverlening verbeteren en kosten voor huurders op de langere termijn verlagen. Vanaf 2020 voeren we de schoonmaak van alle woongebouwen op deze manier uit.

Nu al: zelfbeheer

Misschien wilt u liever zelf invloed hebben op de schoonmaak. Dat kan ook. Met zelfbeheer kunt u nu al samen met de buren de schoonmaak van algemene ruimten regelen. U heeft dan meer invloed op wat er gebeurt en soms bespaart u kosten. U kiest zelf wat u in zelfbeheer wilt doen:
1. Samen met uw buren schoonmaken;
2. Bepalen wat de schoonmaker moet doen;
3. De schoonmaak controleren.
Kijk voor meer informatie op zelfbeheer.ymere.nl

Vroeg Eropaf om (meer) schulden te voorkomen

Hoe eerder je erbij bent, hoe beter je schulden kunt aanpakken. In Haarlemmermeer werken we voortaan met Voeg Eropaf. Door snel hulp te bieden, voorkomen we dat mensen nog dieper in de schulden komen. Of zelfs hun huis uit moeten omdat ze de huur niet kunnen betalen. 

‘Als mensen de huur niet of te laat betalen, is er vaak meer aan de hand’, weet Ymere-regiomanager Remco Pols. ‘We nemen snel contact op als iemand te laat is met de huur.’ Als dat nodig is, bieden Ymere, de gemeente Haarlemmermeer, stichting Meerwaarde en schuldhulpverlener Plangroep zo snel mogelijk hulp met het project Vroeg Eropaf. In Amsterdam en Almere is een dergelijke aanpak al jarenlang zeer succesvol. Er zijn zo al veel huisuitzettingen voorkomen.

Kunt u de huur niet betalen? Neem dan snel contact op met Ymere. Ook als u denkt dat u binnenkort niet kunt betalen. Kijk ook voor meer informatie op onze pagina over huurachterstand.

De kraan lekt!

Als huurder zorgt u zelf voor kleine reparaties in huis. Heeft u twee linkerhanden? Niet getreurd. Servicemonteur Radouan laat in dit filmpje zien hoe u een lekkende kraan repareert.

Snel geregeld via de website

Januari is een maand waarin veel mensen bellen naar Ymere. Wilt u de drukte vermijden? Stel dan uw vraag snel en gemakkelijk via onze website.

Een reparatie aanvragen, de huur opzeggen, een rekeningnummer wijzigen: deze en andere vragen kunt u eenvoudig aan ons doorgeven. Hoe doet u dat? Vul een formulier in op onze website. Er zijn formulieren voor verschillende vragen. Daarnaast hebben we nu ook een algemeen contactformulier, in plaats van een e-mailadres. Als u een formulier invult op website, hebben we in één keer al uw gegevens en kunnen we u snel en goed helpen.

Huurdersvereniging WMM zoekt versterking

Wilt u zich inzetten voor huurders in Weesp, Muiden en Muiderberg? Meld u zich dan aan. Er is een plek vrijgekomen in het bestuur van Huurdersvereniging Wonen Met Maatwerk (WMM).

De WMM overlegt regelmatig met Ymere over beleid, de dienstverlening en producten. Zo kunnen we samen zorgen voor verbetering.

Samenwerking met huurders is heel belangrijk voor Ymere
Wij kunnen onze kerntaak alleen goed uitvoeren samen met andere partijen. Huurders weten het beste wat er speelt in hun woning, woongebouw en buurt. Daarom betrekken we ze graag bij ons beleid, onze dienstverlening en onze producten. Dat doen wij onder andere door regelmatig overleg met regionale huurdersverenigingen te voeren. Hierin zijn (organisaties van) huurders in een bepaalde regio vertegenwoordigd.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Nellie Janssen (secretaris): n.janssen.wmm@outlook.com of kijk op de website van WMM