Geen geisers en gaskachels meer

Overal in huis lekker warm

Ymere verwijdert in alle woningen de geisers en gaskachels. Meestal komt er centrale verwarming. Dat is veiliger voor bewoners en hun buren want met een cv in huis is de kans op koolmonoxidevergiftiging veel kleiner. Bovendien is een woning met cv snel lekker warm. Eind 2018 zijn alle geisers en gaskachels vervangen.

Meneer Scholten (zie foto) kreeg onlangs een nieuwe cv. In het filmpje vertelt hij over zijn ervaringen en leggen wij uit waarom het zo belangrijk is om de geisers en gaskachels te vervangen.

Ymere heeft al in 3000 woningen de gaskachels en geisers vervangen door een veiliger verwarmingstoestel. Dit jaar doen we er nog 1000. Hebt u een gaskachel en/of geiser in uw huis en hebt u nog niets van ons gehoord? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. Stuur een e-mail naar veiligverwarmen@ymere.nl of bel 088 989 41 80. We vervangen geen geisers en gaskachels in woongebouwen die worden afgebroken. Hier komen nieuwbouwwoningen met veilige verwarmingstoestellen voor in de plaats.

Een cv-ketel is veel veiliger dan een gaskachel of geiser. Maar dan moet het rookgasafvoerkanaal waarop de ketel is aangesloten ook goed zijn. Dat gaan we de komende tijd controleren bij alle woningen. U hoeft daarvoor niet thuis te blijven. Als de afvoerbuis niet meer helemaal veilig is, wordt deze vervangen. U krijgt dan een brief met meer informatie.

Hebt u nu al vragen dan kunt u mailen naar rookgasafvoeren@ymere.nl of bellen met 088 989 42 01.