Een woning die beter bij u past

‘Trappenlopen werd te zwaar’

Meneer en mevrouw Hilligers verhuisden begin jaren 80 vanuit Amsterdam naar een eengezinswoning in de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten. Daar hebben zij 31 jaar met plezier gewoond, alleen werd het de laatste jaren wat moeilijker. 'Trappenlopen was te zwaar en het bijhouden van de tuin kostte ook steeds meer moeite', vertelt mevrouw Hilligers. 'We wilden daarom graag een gelijkvloerse woning zonder tuin'.

Meneer Hilligers heeft altijd als timmerman gewerkt, totdat hij steeds meer last van zijn spieren kreeg. Ook mevrouw Hilligers kreeg steeds meer moeite met bewegen. 'We gingen op het laatst nog maar één keer per dag de trap op.' 
Ze legden hun probleem voor aan Ymere. Samen met de woonmakelaar van Ymere gingen ze vervolgens op zoek naar een beter passende, gelijkvloerse woning in Almere.

Van eengezinswoning naar gelijkvloers appartement

Alles was netjes en af
Er kwamen een paar appartementen voorbij, die het net niet waren. Totdat een appartement in Almere Buiten vrijkwam. 'Bij de bezichtiging viel mij meteen de mooie houten vloer op', vertelt meneer Hilligers enthousiast. 'Met mijn timmermansogen zag ik gelijk dat die vloer door een vakman was gelegd.' Mevrouw Hilligers vult aan: 'En alles was netjes en af: de keuken, badkamer. En er waren kasten. We konden er zo in.' Bij dit appartement ligt alles op een verdieping, dus geen trappenlopen meer. Het appartement heeft een balkon dat weinig onderhoud vraagt.   

Fantastisch uitzicht
Nu genieten meneer en mevrouw Hilligers van hun nieuwe woning. 'We wandelen elke dag heerlijk door de buurt en in de bossen. De winkels zijn op loopafstand. Het uitzicht is fantastisch! Met oud en nieuw was in Almere een groot vuurwerk. Je wist niet wat je zag, zo mooi!'

Woont u in Almere en wilt u ook verhuizen? 

De heer en mevrouw Hilligers maakten gebruik van de regeling ‘Van Groot naar Beter’. Misschien komt u ook in aanmerking voor deze regeling. Heeft u een 4-kamer woning of groter? En is uw gezamenlijk inkomen niet meer dan € 40.349? Dan komt u misschien in aanmerking. Neem contact op met Ymere via 020 555 10 41 of stuur een e-mail naar match_markt@ymere.nl. Dan kijken we samen of u voorrang krijgt.

Woont u niet in Almere? 

Op onze website vindt u informatie over de voordeelregeling Van Groot naar Beter in uw regio.