Digitaal huurderspanel

Wat vindt u ervan?

Via het Digitaal Huurderspanel kunt u uw mening geven over allerlei zaken die belangrijk zijn voor huurders. Bijvoorbeeld over de huurverhoging, of over energiebesparingen. Meedoen is heel gemakkelijk: het kan gewoon thuis op uw computer of iPad.

Bijna 3000 huurders zijn al lid van het panel. Zij vullen 2 tot 4 keer per jaar een online vragenlijst in. Elke keer een ander onderwerp. Het kan gaan over de huurverhoging, over de servicekosten of bijvoorbeeld over hoe u wilt wonen als u ouder bent. Welke voorzieningen vindt u dan belangrijk in een woning? En hoe wilt u dat Ymere u informeert over belangrijke veranderingen?

Uw antwoorden gebruiken wij om de dienstverlening beter op de wensen van de huurder af te stemmen.

Binnenkort starten er weer nieuwe onderzoeken. Doet u ook mee? U kunt zich direct aanmelden om lid te worden. Op www.ymere.nl/huurderspanel leest u meer over het Digitaal Huurderspanel. 

Huurders in gesprek met Ymere

Hoe ervaren huurders het wonen in hun wijk? Zijn ze tevreden over de buurt? En wat vinden ze van hun woning? Ymere organiseert in de regio’s, vaak samen met lokale huurdersverenigingen, avonden om samen in gesprek te gaan.

In september en oktober kwamen huurders in Weesp, Muiden en Muiderberg bijeen. Bewoners gingen op deze avonden met Ymere in gesprek over onder andere het onderhoud van de woningen en de bereikbaarheid van Ymere.

Kijk voor een impressie van de avond in Weesp dit filmpje.

Regenwormen tegen wateroverlast    

De binnentuinen van de Ymere-flats in de Schildersbuurt in Weesp zien er weer netjes uit. Dat was een tijd geleden wel anders. Na iedere regenbui stonden grote plassen water op de grasvelden. 184.000 regenwormen moesten een oplossing bieden.

Vlak voor de zomer hebben buurtkinderen samen met hoveniers 184.000 regenwormen verspreid over de tuinen bij de Ymere-flats. De beestjes trokken snel de grond in en graven gangetjes. Daarmee maken ze de ondergrond luchtiger, waardoor regenwater beter wegtrekt. Geen grote modderpoelen meer, zoals voorheen. Een simpele en tegelijk duurzame manier om wateroverlast tegen te gaan.

Wormen hebben warme zomer overleefd
De wormen hebben de warme zomer goed overleefd. Ze trekken bij warmte dieper de grond in op zoek naar een koele en vochtige omgeving. Een keer in de zoveel tijd komen de beestjes naar boven en dan zie je van die wormenhoopjes. Enkele plantjes zijn wel dood gegaan door de warme zomer. De hoveniers gaan deze maand en in november weer planten aanvullen en vervangen. Ook komt er een extra laag op de paadjes waardoor ook daar minder last zal zijn van water.

Huurders Vereniging Almere

Ook voor huurders van vrije sector woningen

De Huurders Vereniging Almere (HVA) komt op voor de belangen van alle Ymere-huurders in de regio Almere. Zowel huurders van sociale huurwoningen als van vrije sector huurwoningen. Je kunt bij de HVA terecht voor bijvoorbeeld vragen over de servicekosten, onderhoud van je woningen en wat te doen bij overlast.

Ben je nieuwsgierig wat de HVA precies doet? Kijk op de website van de HVA of neem contact op.