Nieuwbouw

Nieuwe betaalbare huurwoningen in aantocht

In september kregen de eerste huurders van deze gloednieuwe Ymere-woningen in Nieuw-Vennep de sleutel.

Veel mensen zoeken een betaalbare huurwoning die past bij hun situatie. De wachttijden zijn vaak lang. In de crisisperiode is er weinig gebouwd. Nu trekt het weer aan. Ymere bouwt sociale huurwoningen in de regio Amsterdam. Centraal in de stad, of juist in een rustige, groene wijk.

Op deze kaart ziet u waar Ymere de komende jaren zoal nieuwe woningen bouwt, of waar net woningen zijn opgeleverd. 

Hoe kan ik in aanmerking komen?
Kent u iemand die een woning zoekt? Of wilt u zelf verhuizen? Om in aanmerking te komen, moet u ingeschreven staan bij Woningnet (Amsterdam, Almere, Haarlemmermeer, Muiden en Weesp) of Woonservice (Haarlem). Op deze websites worden de woningen aangeboden. Dat is ongeveer een half jaar voordat de eerste huurders de sleutel krijgen. Dus als u interesse heeft, houd het aanbod in de gaten! 

Wat wordt de huur?
We maken de huurprijs bekend zodra de woningen worden aangeboden op Woningnet of Woonservice. Het gaat hier om sociale huurwoningen. Dit zijn woningen voor mensen met een bescheiden inkomen. Voor deze woningen geldt een maximale huurprijs. In 2018 ligt dit maximum op € 710. Een groot deel van de woningen heeft een huurprijs die daar ruim onder ligt. Om in aanmerking te komen, moeten uw inkomen en het huishouden (het aantal personen) passen bij de woning. Op de website van Ymere leest u daar meer over.  

Hieronder meer over de nieuwbouw van Ymere in Amsterdam, Weesp, Almere, Halfweg, Hoofddorp en Nieuw-Vennep.