Verhuisregelingen

Van Groot naar Beter nu ook voor 4 kamers

Sandra Rijke verhuisde van haar grote woning in Amsterdam-Zuid naar een benedenwoning met twee kamers. "Ik heb nu ook voldoende ruimte, het is lekker overzichtelijk en dat is prettig." Sandra maakte gebruik van de verhuisregeling Van Groot naar Beter. Misschien ook iets voor u?

Met de Amsterdamse verhuisregeling Van Groot naar Beter krijgen huurders van een grote sociale huurwoning voorrang op een andere woning. Bijvoorbeeld op een kleinere woning omdat de kinderen uit huis zijn of op een gelijkvloerse woning.

Regeling versoepeld
Vroeger gold deze verhuisregeling alleen als een huurder een woning met 5 of meer kamers achterliet. Bewoners van een 4-kamerwoning waren teleurgesteld dat zij buiten de boot vielen. Mede op hun verzoek is dat nu aangepast. Het moet wel een sociale huurwoning van een Amsterdamse woningcorporatie zijn.

Een andere woning in Amsterdam
Nadat u zich voor de regeling hebt aangemeld, kunt u zelf via WoningNet een andere woning in Amsterdam zoeken. Dat hoeft geen woning van Ymere te zijn. U mag ook verhuizen naar een woning van een andere Amsterdamse corporatie. Voor huurders die willen verhuizen heeft Ymere binnenkort ook aantrekkelijke nieuwbouwwoningen in Overhoeks (Amsterdam-Noord) en in De Eenhoorn (Amsterdam-Oost). Er gelden wel inkomensgrenzen als u weer een sociale huurwoning wilt huren.

Huur vaak hetzelfde
Met de regeling Van Groot naar Beter blijft de huur meestal hetzelfde als u nu betaalt. Alleen bij nieuwbouw kan de huur hoger uitvallen. Vaak zijn dan de energiekosten weer veel lager.
Omdat verhuizen geld kost, kunt u een verhuiskostenvergoeding aanvragen bij de gemeente. Deze subsidie van minimaal € 4.000 geldt nu ook voor mensen met een 4-kamerwoning die kleiner gaan wonen.

Grote woning voor een gezin
Sandra Rijke is blij dat ze verhuisde naar een benedenwoning. "Het is een fijn huis en ik hoef de trappen niet meer op. Bovendien vind ik het belangrijk dat er een sociale gedachte achter zit. Nu ik kleiner ben gaan wonen, kan er weer een gezin in die grote woning."

Zo kunt u meedoen met Van Groot naar Beter

1. U woont met maximaal 3 personen in een huurhuis van een woningcorporatie van minimaal 70m2 en met minstens 4 kamers. Check de overige voorwaarden op onze website.

2. Zorg dat u staat ingeschreven bij WoningNet.

3. Neem contact op met Ymere via 020 555 10 41 of stuur een e-mail naar match_markt@ymere.nl. Dan zorgen wij ervoor dat u voorrang krijgt als u op een woning reageert.

4. Zoek zelf via WoningNet een woning waarnaar u wilt verhuizen. Dit moet een kleinere woning zijn in Amsterdam van een van de woningcorporaties.

5. Hebt u een woning gevonden, dan kunt u bij de gemeente subsidie aanvragen voor de verhuiskosten.

Woont u niet in Amsterdam?
Op onze website vindt u informatie over alle verhuisregelingen die beschikbaar zijn via Ymere.